Predsjednik PDK-a

Predsjednik Demokratske partije Kosova Memli Krasniqi izjavio je da je 2023. godina za Kosovo – izgubljena, kao rezultat lošeg upravljanja i nesposobnosti vlade Albina Kurtija.

"Prethodna, 2023. godina je bila izgubljena za Kosovo, a karakterisali su je degradacija u obrazovanju, kolaps u zdravstvu, ekonomska stagnacija, depopulacija i masovne migracije, neuspjela diplomatija i sankcije Evropske unije, kao rezultat lošeg upravljanja i nesposobnosti Kurtijeve vlade“, rekao je Krasniqi, a saopšteno iz PDK nakon održane sjednice Predsjedništva stranke i kolegijuma šefova lokalnih odbora partije.

Dodaje se da je Predsjedništvo PDK raspravljalo i o nacrtu statuta Zajednice opština sa srpskom većinom, uz ocjenu da taj dokument stvara novi nivo vlasti na Kosovu, jer daje ZSO jasna izvršna ovlašćenja.

Krasniqi je ponovio stav da je za PDK neprihvatljiv bilo kakav statut, koji predviđa formiranje ZSO sa ovlašćenjima koja su u suprotnosti sa Ustavom i zakonima.

On je obavjestio Predsjedništvo i lokalne odbore stranke o narednim koracima opozicije i zatražio njihovu posvećenost u sprovođenju vizije PDK.

Naveo je da je Kosovu potrebna kredibilna, sposobna i odgovorna Vlada, koja, osim što će raditi na poboljšanju života građana, vraća zemlju na pravi kurs evroatlantskih integracija.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri