Poslanica LDK-a

Poslanica Demokratskog saveza Kosova Rezarta Krasniqi izjavila je da je priznanje kosovskih pasoša u Španiji važno, ali da do priznanja ima još mnogo posla, koji je, kaže, izostao za vrijeme vlade Albina Kurtija, koja ništa dobro nije donela Kosovu.

"Ne treba zaboraviti da je današnja vlast, koja je do juče bila opozicija, godinama odlagala liberalizaciju viza za građane Kosova. Veoma loše! Ova vlast, ako želi da učini bilo šta dobro Kosovu, ima jednu opciju - da joj više ne činim štetu", napisala je Krasniqi na Facebooku.

Navela je da najnovije vijesti o dozvoljavanju ulaska kosovskih građana u okviru liberalizacije viznog režima u Španiju označavaju važan događaj za Kosovo.

"Međutim, važno je napomenuti da se ovaj napredak ne može posmatrati kao konačno dostignuće na putu ka priznavanju nezavisnosti Kosova, jer ima još posla koji je, nažalost, izostao tokom aktuelne vlade. U septembru prošle godine, na konferenciji u Madridu, tražila sam priznavanje  Kosova i ukidanje sankcija Evropske unije, koje su nanele značajan ekonomski gubitak, blokiranjem projekata vrijednih 295 miliona eura, za šta je kriva vlada, koja nije donela ništa dobro Kosovu, a narušila je  odnose sa tradicionalnim saveznicima", poručila je Krasniqi.

Izvor: Kosovo Online