Poslanik AAK-a

Poslanik Alijanse za budućnost Kosova Pal Lekaj izjavio je za Gazetu Blic da je odluka o ukidanju naljepnica na vozilima iz Srbije važan korak za odnose Kosova i Srbije, kao i da je Vlada Kosova tu odluku donela nakon što je Srbija dozvolila automobilima sa RKS tablicama da se kreću po Srbiji.

Lekaj kaže da Kosovo čekaju važni koraci i odluke u odnosu na Srbiju među kojima će pitanje registarskih oznaka postati nebitna tema.

"Moramo biti oprezni u narednim danima i narednim fazama Briselskog sporazuma. Kosovo čekaju veoma važni koraci i odluke u odnosu na Srbiju, gdje će pitanje registarskih tablica biti u sjenci i ostati nebitna tema", naveo je.

Slobodno kretanje automobila, kako navodi, ne treba shvatiti kao uspjeh.

"Srbija zna da iznenadi i promjeni odluke u pojedinim trenucima. Zbog toga, ni Kurtijeva vlada ni Kosovo ne treba da shvate kao uspjeh to što je ostvareno slobodno kretanje automobila RKS u Srbiji", rekao je Lekaj.

Smatra da Kurti treba da sarađuje sa političkim spektrom i opozicijom i da bude spreman za svaku situaciju, a ne da čini suprotno kao do sada.

Izvor: Kosovo Online/Gazetablic