Diktatorsko ponašanje!

Pripadnik obezbjeđenja premijera Albina Kurtija fizički je sprečio novinarku TV Klan Blertu Daloshi da postavi pitanje predsjedniku Vlade Kosova, a video snimak na kojem se vidi kako je obezbjeđenje odguruje, objavila je Daloshi na Facebooku.

Na snimku se vidi kako novinarka prilazi Kurtiju u nameri da mu postavi pitanje, ali ju je pripadnik obezbjeđenja grubo uhvatio za ruku u kojoj je držala mikrofon, odgurnuo je i postavio se između njih.

Daloshi je napisala da je desna ruka i dalje boli i da je razočarana, jer ju je nakon 22 godine novinarske karijere Kurtijevo obezbjeđenje po drugi put sprečilo da obavlja svoju dužnost.

"Kao novinar radim 22 godine. Čekala sam i pratila sve vlade i premijere, počev od Bajrama Rexhepija, ali se nikada nije desilo da se obezbjeđenje ponaša prema meni poput Kurtijevog.To je drugi put da me sprečavaju da obavljam svoju dužnost, ali danas je vrhunac. Njihovo ponašanje se vidi na snimku, a još me boli desna ruka", navela je Daloshi.

Dodala je da ju je pripadnik obezbjeđenja držao za ruku, sve dok nije ugašena kamera i da se ponašao kao da mu ona u najmanju ruku otima pištolj.

"Ne zaboravimo da sam tim mikrofonom izvještavala i obavještavala građane o svemu dobrom i lošem svih vlada posljednjih godina, najviše iz Mitrovice. Današnje ponašanje je bilo sramotno. Još nešto, znam svoja ovlašćenja koliko imam i nisam ih prekoračila", poručila je Daloshi.

Izvor: Kosovo Online