Mračna sjenka na zemlju

Šef Poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Besnik Tahiri poručio je da je Nacrt statuta Zajednice srpskih opština vrhunac promašaja vlade Albina Kurtija, prenosi RTK live.

Tahiri je na konferenciji za medije povodom kraja godine rekao da je Vlada podbacila u svim kategorijama, a potom nabrojao samo neke stavke koje smatra najvećim promašajima. Kako kaže, one su bacile mračnu sjenku na zemlju.

"Rezultat na PISA testu bio je najniži koji je Kosovo moglo da dobije, zatim već tri godine, pet puta zaredom, na zakonodavnoj agendi bilo je povećanje plata, a Kosovo se suočava sa najnižim platnim sistemom u regionu Zapadnog Balkana", rekao je Tahiri.

Političar je izneo i poskupljenje energenata za koje se, prema njegovom mišljenju, mora hitno obratiti Državnom tužilaštvu, jer je ovo povećanje za jedan broj ljudi nedopustivo.

"Bezbjednost zemlje je loša, nije dobra ni borba protiv pravosudnog sistema koju vodi Vlada, a ni naša spoljna politika. Kosovo je propalo time što je sankcionisano i nije dobilo nijedno priznanje tokom ove vlade. Istovremeno, kao sedmu stavku navodim ekonomski razvoj - dvije godine na Kosovu nije uloženo preko jedne milijarde eura, koje su bile predviđene za kapitalne investicije, a vrh neuspjeha ove Vlade je nacrt statuta Udruženja koji je predstavljen", naglasio je Tahiri.

Izvor: Kosovo Online/RTK live