Vlast se zabavlja...

Portparolka Socijaldemokratske partije Kosova Natyra Kuçi saopštila je da će januar biti deflator vladinih dostignuća, navodeći da će na povećanje bruto domaćeg proizvoda od 3,8 odsto, koji vlada propagira, samo u januaru, više od pet odsto ukupnog stanovništva odgovoriti bjekstvom sa Kosova.

Kuçi je putem Facebooka podsjetila premijera da poslije decembra dolazi januar, koji će, kako je istakla, odgovoriti na dostignuća povećanja koja vlast propagira.

„U poređenju sa januarom 2023. godine, za januar 2024. planirano je još oko 500 letova na prištinskom aerodromu. Biramo povoljan broj za premijera i računamo da će avion imati 200 sjedišta, jer razumemo da će u januaru sa Kosova putovati 100.000 građana više nego prošle godine. Od ovih 100.000 građana, opet u korist premijera, pretpostavljamo da njih 75 odsto putuje samo u posjete i ostaje nam 25.000 građana koji putuju da okušaju sreću negdje u Evropi, u početku na tri mjeseca sa namjerom da tamo žive“, navela je Kuçi.

Istakla je da građani bježe, jer se propaganda ne jede.

„Građani beže, jer izabrani izmanipulisani brojevi i statistika izgledaju dobro na papiru, ali ne donose blagostanje i sigurnost. Građani bježe, jer se vlast zabavlja, a ne radi“, poručila je Kuçi.

Izvor: Kosovo Online