Bivši ministar zdravlja

Bivši ministar zdravlja Armend Zemaj poručio je da vlada premijera Kosova Albina Kurtija pravi mnoštvo propusta, nepravilnosti i prekršaja. On je za propuste optužio i trenutnog ministra zdravlja Arbena Vitiu.

"Svakako, ni neusvajanje izvještaja o radu Odbora ministra zdravlja Arben Vitia o stanju u zdravstvu nije prevazišlo sve te prekršaje, propuste i nepravilnosti. Za sve je odgovorna ova vlada koja je na vlasti 1000 dana", ocjenio je Zemaj.

O problemima u zdravstvu govorio je i sam ministar zdravlja Arben Vitia. On je obećao da će sljedeće godine na snagu stupiti Zakon o lijekovima, koji će, prema njegovim riječima, regulisati i farmaceutsko tržište. Na ovu izjavu reagovao je bivši ministar Armend Zemaj.

On je za Front Online izjavio da je ministar lagao narod. Pošto je, prema njegovim riječima, sada već trebalo da stupi na snagu Zakon o cijenama lijekova, ali komisija koja to treba da reguliše još nije ni formirana.

Inače, prije godinu dana, Arben Vitia je ponovo imenovan za ministra zdravlja. On je podneo ostavku na mjesto ministra u oktobru 2021. godine da bi učestvovao na opštinskim izborima u Prištini.

Izvor: Kosovo Online/Front online