Gradonačelnik Zubinog Potoka

Gradonačelnik opštine Zubin Potok Izmir Zeqiri, koji dolazi iz redova Demokratske partije Kosova, izrazio je nezadovoljstvo odlukom Centralne izborne komisije Kosova da se omogući peticija za smjenu gradonačelnika na sjeveru, ističući da potpisi građana nisu garancija i za njihov izlazak na nove izbore.

Zeqiri ocjenjuje da su građani spremni da ispoštuju procedure za smjenu gradonačelnika, ali da nisu spremni da glasaju za nove, te da će ponovo bojkotovati izbore.

"Podržao sam zakone Kosova, ali ovu situaciju ne vidim kao uspješnu, jer ne vidim da postoji volja za izlazak na izbore. Pretpostavimo da će građani proći procedure i otvoriti put za izbore, ne vjerujem da će biti garancija za izlazak na izbore, uglavnom sa srpske strane", rekao je Zeqiri za Gazetu Blic.

Zeqiri kaže da više naklonjen političkom dogovoru i dobrovoljnom podnošenju ostavki, nakon što se dobiju garancije od strane Srba da će izaći na izbore.

U suprotnom, kako dodaje, ostavka je besmislena.

"Moramo imati pretpostavku da većina građana izlazi na izbore, to je problem, jer izbori mogu da se održavaju dan za danom, ali ne i uspješni. Više bih voleo da se političkim dogovorom otvori put, ako postoje prespektive za izlazak na izbore", smatra Zeqiri.

Izvor: Kosovo online/Gazeta Blic