Poslanik VV-a

Poslanik Samoopredjeljenja Eman Rahmani rekao je danas da je Kosovo konstruktivna strana u dijalogu sa Srbijom te da su sankcije EU zbog nepreduzimanja koraka za deeskalaciju na sjeveru potpuni neopravdane.

Rahmani, sa druge strane, smatra da dijalog treba da bude u punoj koordinaciji sa Sjedinjenim Američkim Državama.

"Naravno, svaka mjera ili ograničenje Kosova, u bilo kom aspektu, štetno je za zemlju. Obaveza bi trebalo da bude svačija, počev od Vlade, Skupštine, pozicije, opozicije, da se izađe iz ove situacije i da se te mere uklone", rekao je Rahmani za Gazetu Blic.

Cilj Srbije je, kako kaže, da destabilizuje Kosovo i da se miješa u njegov "suverenitet i integritet" te bi kaznena politika međunarodne zajednice trebalo da bude usmjerena ka Beogradu.

"Moramo imati mnogo veći fokus da se posvetimo poboljšanju ove situacije, jer je u spoljnoj politici posvećenost i premijera i potpredsjednika vlade, vjerujem, zauzela dovoljno prostora za rješavanje ovih pitanja. Međutim, naravno, svaki put kada Kosovu zatreba podrška, mora je imati i od Skupštine, ali i opozicije i civilnog društva", zaključio je on.

Izvor: Kosovo online/Gazeta Blic