Portparol CIK-a

Centralna izborna komisija Kosova odgovoriće sutra na zahtjev predsjednika skupština opština o peticiji koju su podneli građani za razriješenje gradonačelnika Leposavića, Sjeverne Mitrovice i Zubinog Potoka, saopštio je portparol CIK Valmir Elezi, prenosi Kosova press.

"Tokom ponedjeljka prenećemo zvanične odgovore na pitanja koja su CIK-u podnela tri predsjednika skupština opština za Leposavić, Sjevernu Mitrovicu i Zubin Potok. Naravno, sadržaj odgovora ćemo objaviti", rekao je Elezi.

Predsjednici skupština opština Sjeverna Mitrovica, Leposavić i Zubin Potok su, u odvojenim pismima CIK-u tokom prošle sedmice, zatražili da im dostave zvaničnu informaciju o tome da li su članovi tri inicijatorske grupe, koji su zatražili pokretanje procedure za prikupljanje 20 odsto potpisa birača u svojim opštinama, kao preduslov da se omogući prelazak u sljedeću fazu organizovanja glasanja za smjenu gradonačelnika opštine, ispunili sve administrativne uslove.

Elezi je rekao da do sada CIK nije primila nijedan sličan zahtjev iz opštine Zvečan.

U medijima je objavljeno da je, za razliku od predsjednika tri skupštine opštine, predsjednica Skupštine opštine Zvečan Selveta Kelmendi odbila zahtjev grupe građana za smjenu gradonačelnika, uz obrazloženje da nije u skladu sa administrativnim uputstvom.

 Izvor: Kosovo online/Kosova press