Portparol Centralne izborne komisije Kosova Valmir Elezi objavio je danas nove, dopunjene rezultate referenduma za smene gradonačelnika u opštinama Leposavić, Zubin Potok, Zvečan i Sjeverna Mitrovica koji se od jučerašnjih preliminarnih rezultata razlikuju za 0,02 odsto.

Prema rezultatima, u Opštini Leposavić šest osoba glasalo je za, dok je 129 bilo protiv, u Zubinom Potoku niko nije bio za, dok je 18 osoba bilo protiv. U Zvečanu niko nije glasao za smjenu, dok je jedna osoba bila protiv, a u Sjevernoj Mitrovici 12 osoba zaokružilo je za, a 99 protiv.

"U ovim konačnim rezultatima može se uočiti svaka promjena u pogledu ukupnog broja glasova u odnosu na one koje je CIK izneo na konferenciji u 19.30 časova 21. aprila. Ovo se dešava zato što su glasovi osoba sa posebnim uslovima i osoba sa posebnim potrebama takođe uključeni u ove konačne rezultate. U izvještajima sa dana glasanja, CIK se obično poziva samo na statistiku sa redovnih biračkih mjesta, koja ne uključuju uslovno glasanje i glasanje osoba sa posebnim potrebama", poručio je Elezi.

CIK je juče saopštio da su na referendumu glasale 253 osobe, odnosno 0,54 odsto od ukupno 46.556 građana sa pravom glasa. U konačnim rezultatima broj se povećao za 12, odnosno na 265 birača, što se izlatnost povećala za 0,02 odsto.Izvor: Kosovo Online