Predsjednik SDP-a

Predsjednik Socijaldemokratske partije Dardan Molliqaj rekao je da Albin Kuri i Vjosa Osmani imaju za cilj da Srbima na Kosovu daju „teritorijalnu autonomiju“, dodajući da lideri ne brinu o ishodu dijaloga, prenosi Zeri.

„Ni predsjednica ni premijer ne brinu zbog svojih postupaka koji su doneli pogrešne rezultate u dijalogu, ali ne samo u dijalogu, njihovo djelovanje je unelo oduševljenje za takvo ponašanje u Ustavnom sudu", kazao je Molliqaj.

Smatra da predsjednica Kosova kao predstavnik naroda, ne progovara ni riječ o kršenju prava saboraca u Hagu.

"Skupština Kosova, ništa, premijer, ništa, sve je to za konsultacije u okviru da se proda pozicija koju su već prihvatili, a to je teritorijalna autonomija za Srbe na Kosovu. Tako da vjerujem da ne vrijedi uzimati ozbiljno razlike među njima ili njihove različite izjave ponekad, jer je drugi glas prihvatio teritorijalnu autonomiju Srba na Kosovu, a da Kosovo nije dobilo ni jednu stvar u ovom procesu“, poručio je Molliqaj na konferenciji za novinare.

On je najavio proteste za 29. decembra, kada je planiran dolazak u Prištinu šefice Specijalizovanih vijeća Kosova sa sjedištem u Hagu Ekaterine Trendafilove.

Molliqaj je to objasnio činjenicom da ovaj sud “ne poštuje ustavni i demokratski poredak Kosova”.

Izvor: Kosovo Online/Zeri