Primanje mita

Carina Kosova i Specijalno tužilaštvo saopštili su da je u današnjoj akciji uhapšeno 8 carinika i jedan pogranični policajac zbog korupcije i zloupotrebe službenog položaja.

Oni sada potvrđuju da je pretres izvršen na ukupno 11 lokacija, dok je zamjenik komandira Policije Kosova za region Sjever u jutrošnjoj izjavi za KoSSev naveo da su u Sjevernoj Mitrovici pretresi izvršeni na četiri lokacije.

Zaplijenjena su 10 telefona i četiri sim kartice, pištolj sa tri šaržera, za koji je postojala dozvola i 16 komada „neslužbenog“ oružja.

Druge detalje nisu naveli, uključujući ni mjesta pretresa.

U današnjoj akciji Carine Kosova u Sjevernoj Mitrovici, uhapšena su osam pripadnika ove službe, svi u aktivnom radnom odnosu, ali ne i svi sa Sjevera.

Oni se sumnjiče za korupciju i zloupotrebu službenog položaja.

Informaciju je za KoSSev potvrdio portparol Carine Kosova Adriatik Stavileci.

"Istragu su istražni organi Carine Kosova započeli prije dvije godine. U saradnji sa Specijalnim Tužilaštvom, i prema nalogu suda, danas je izvršen pretres i izvedena akcija“, kazao je Stavileci.

Naglasio je da se još uvijek prikupljaju i provjeravaju informacije o eventualnoj zaplijeni, i identitetu uhapšenih, te da će te detalje potvrditi kasnije.

Podsjetimo, Policija Kosova izvršila je jutros četiri pretresa u Sjevernoj Mitrovici. Informaciju je za KoSSev prvobitno potvrdio zamjenik komandira Policije Kosova za region Sjever Veton Elshani, otkrivši da su pretresani stanovi carinika.