Poslanik PDK

Poslanik Demokratske partije Kosova (PDK) Enver Hoxhaj kaže da je neshvatljivo i antidemokratski da se nacrt Zajednice srpskih opština (ZSO), koji je prihvatio premijer Albin Kurti, krije i ne pokazuje javnom mnjenju.

Bivši ministar spoljnih poslova Kosova rekao je za Ekonomiju onlajn da je video nacrt Zajednice srpskih opština, ali je rekao da ne želi da ga komentariše dok ne vidi zvaničan nacrt Vlade Republike Kosovo. Nacrt je nedavno javnosti predstavio bivši glavni inspektor Kosovske informativne agencije (KIA) Burim Ramadani. Vlada Kosova nije ni demantovala, ni potvrdila da li je ovaj nacrt statuta isti kao onaj iz EU.

„Pročitao sam nacrt. Ali, ne želim da ga komentarišem dok ne pročitam zvaničan nacrt koji će objaviti Vlada Republike Kosovo. Premijer Kurti treba da kaže da li je to nacrt koji je on prihvatio, pa da tek nakon toga komentarišemo", izjavio je Hoxhaj.

On je dodao da mu je pored onog što je u sadržaju, veoma važna posvećenost vlade.

"Neshvatljivo je i antidemokratski da ovaj nacrt ostane skriven i da se tema koja je veoma važna ne pokaže javnom mnjenju”, zaključio je poslanik PDK.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online