Poslanica LDK-a

Poslanica Demokratskog saveza Kosova Hikmete Bajrami izjavila je da je Pokret Samoopredjeljenje za tri godine vlasti uspeo da postigne jedino ono za šta su rekli da nikada neće prihvatiti – Zajednicu srpskih opština, prenosi Ekonomia onlajn.

Bajrami je istakla da je Kurti žrtvovao druge za principe koje nikada nije imao.

"Žrtvovao je aktiviste Samoopredjeljenja, proglasio ih za izdajnike, prevario 51 odsto birača na prošlim izborima. Kosovo je izgubilo nekoliko godina i vratilo se ne na nultu tačku, čak i negdje ispod nje, u minus", navela je Bajrami.

Ona napominje da, iako rudari "Trepče jug" štrajkuju već nekoliko dana, Kurti ili ministarka privrede nisu rekli ni riječ o njima.

"Svi znamo da su velike šanse bi se Albin, da je u opoziciji, pridružio štrajku rudara na nekoliko dana. Sada na vlasti, 'ljevičari' su protiv sindikata, protiv prosvetnih radnika, protiv rudara i sa populističkom politikom protiv građana zemlje. Za vrijeme vlasti od skoro tri godine, Samoopredjeljenje je uspjelo da postigne jedino za šta su rekli da nikada neće prihvatiti 'Zajednicu'", napisala je Bajrami.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online