NE ZNA SE KO JE ČETVRTI

Potvrđeni su identiteti trojice od četvorice ubijenih terorista koji su prije dva dana učestvovali u napadu na Policiju Kosova, prilikom koje je ubijen i jedan policajac.

Kako prenose mediji, radi se o Igoru Milenkoviću, Bojanu Mijailoviću i Stefanu Nedeljkoviću, sve trojica iz Zvečana, dok je identitet četvrtog teroriste za sada nepoznat.

Milenković (50) je otac dvoje dece, a radio je kao vozač saniteta u Kliničko-bolničkom centru Sjeverna Mitrovica, informacija o tome čime su se bavili Mijailović i Nedeljković (31) za sada nisu poznate.

Ranije je objavljeno da su u samostanu koji su zauzeli teroristi, tokom pretresa nakon okončanja akcije Policije Kosova, pronađeni dokumaneti Milana Radoičića, poznatog kriminalca sa američke crne liste.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelal Sveçla je danas objavio video uz tvrdnje da se na njemu vidi da je potpredsjednik Srpske liste Milan Radoičić bio među uniformisanim naoružanim licima koji su se sukobili sa policijom Kosova u manastiru Banjska u opštini Zvečan na sjeveru Kosova.

"Glavni zločinac Radojčić bio je vođa ove terorističke grupe i napada u kojem je ubijen policajac Afrim Bunjaku. Ovo je još jedan dokaz njegove terorističke aktivnosti protiv Republike Kosovo. Potpredsjednik Srpske liste je vođa terorističkog napada i grupe terorista", napisao je Sveçla u objavi.