Analogija

Novinar Vehbi Kajtazi uporedio je danas premijera Albina Kurtija sa Adolfom Hitlerom, rekaviši da uviđa velike sličnosti između njih i da Kurtia od Hitlera razlikuju, kako kaže, samo vrijeme, mjesto i okolnosti.

Kajtazi je na Facebooku poručio da njegove tvrdnje dokazuje i film "Hitler, uspon zla" koji je snimljen prema istoimenoj knjizi, autora Theodora Barringtona, a u kome se mogu primjetiti analogije sa premijerom Kosova.

Podsjetio je na Kurtijeve izjave od prije nekoliko decenija kada je bivšeg predsjednika Srbije Slobodana Miloševića i predsjednika Skupštine Kosova Kadrija Veselija poredio sa vođom nacista, ali da stvarnost pokazuje da je Kurti zapravo taj koji najviše sličnosti ima sa Hitlerom.

"Arhiva je Kurtijev glavni neprijatelj. Video sam kako je uporedio bivšeg predsjednika Skupštine Kadrija Veselija sa Hitlerom i Miloševićem koje je birao narod. U stvari, onaj koji ima identičnu sličnost sa Hitlerom je Albin Kurti. Razlikuju se samo vrijeme, mjesto i okolnosti. Ako ne vjerujete, pogledajte film 'Hitler uspon zla' koji je snimljen prema istoimenoj knjizi, autora Theodora Barringtona. Naći ćete toliko sličnosti da bi čak i sam Hitler bio zadivljen Kurtijem", naveo je Kajtazi.

Izvor: Kosovo Online