Suprotan efekat!

Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Besnik Tahiri ocjenio je da premijer Albin Kurti koristi dijalog sa Srbijom da bi skrenuo pažnju javnosti sa unutrašnjih izazova i problema.

„Više od dvije godine premijer Kurti koristi dijalog kao način da skrene pažnju javnosti sa unutrašnjih izazova i problema. Ova vlast je, u ime proširenja vladavine prava i suvereniteta u sjevernim opštinama, proizvela suprotan efekat od ove namjere, a lokalne izbore i operativno funkcionisanje policije učinila međunarodnim predmetom“, napisao je Tahiri na Facebooku.

Vlast je, kako je naveo, taktikom u dijalogu zamenila opozicioni populizam vladinim populizmom. 14. septembar, za kada je zakazan sastanak Kurti-Vučić, Tahiri naziva njihovom sljedećom taktikom.

„Ova vlast i njen lider, više od dvije godine, taktikom su uspjeli da poremete zapadni konsenzus o konačnom epilogu i dinamici dijaloga. Srbija se pokazala kao dobitnik i uspjela je da izbjegne sankcije. Uspjela je da na sto stavi teme kao što su izbori i deeskalacija. Srbija je tako imala koristi od polarizacije međunarodnog mišljenja“, poučio je Tahiri.

Izvor: Kosovo Online