Ne radi se proizvoljno!

Predsjednik Asocijacije kosovskih opština Sazan Ibrahimi pozdravio je odluku Ustavnog suda da se stopira umanjenje poreza na imovinu u iznosu od 100 eura, i istakao da je problem u tome što ministar finansija Hekuran Murati donosi odluke proizvoljno, bez konsultacija sa nadležnima u lokaklnim samoupravama, prenosi Dukađini.

Ibrahimi je naglasio da centralni nivo vlasti donosi odluke proizvoljno, bez konsultacija sa glavnim akterima.

"Umjesto da ministar Murati razmišlja o uspostavljanju međuinstitucionalne saradnje između opština i centralnog nivoa, on se bavi statusima na Facebooku, vređanjem i ocrnjivanjem gradonačelnika i opština uopšte”, poručio je Ibrahimi.

Pozvao je Muratija da sarađuje sa opštinama i konsultuje se u cilju izgradnje komunikacionih mostova i boljih odnosa između centralnog i lokalnog nivoa vlasti.

"Veoma nam je žao što je početkom ove godine Ministarstvo finansija podiglo račune za porez na imovinu. Znamo da su fakture poreza na imovinu, kada su stigle građanima, u nekim slučajevima udvostručene i utrostručene. Kao posljedica toga, to nas je obavezalo da preko opštine Prizren uputimo predmet Ustavnom sudu. Nadamo se da će se krajem novembra desiti pozitivna odluka ili u korist opština", naglasio je Ibrahimi.

On je podsjetio da su se gradonačelnici obraćali Muratiju, ali su ostali bez odgovora.

Izvor: Kosovo online/Dukagjini