Daćemo sve od sebe da je srušimo

Šef poslaničke grupe Demokratske partije Kosova Abelard Tahiri kaže da je vlade odlukom o ukidanju besplatnih udžbenika zadala posljednji udarac obrazovanju na Kosovu, prenosi Ekonomija onlajn.

Tahiri kaže da će PDK dati sve od sebe da sruši vladu Albina Kurtija, jer ona "stvara troškove na račun građana i ne radi ništa ispravno".

Dodao je da je jesenje zasjedanje parlamenta trebalo početi raspravom o školskim udžbenicima, ali do toga nije došlo krivicom Samoopredjeljenja, čiji su poslanici bojkotovali današnju vanrednu sjednicu.

„Smatram da nema ništa razumnije od toga da se danas na jesenjoj sjednici raspravlja o pitanjima koja se tiču budućnost naše zemlje i koja pogađaju oko 210.000 učenika. Dakle, oni su naša budućnost. Aktuelna vlast je zadala posljednji udarac obrazovanju. Daćemo sve od sebe da ovo zakonodavno tijelo pošaljemo kući”, rekao je Tahiri.

On je najavio da će PDK podneti krivičnu prijavu protiv ministarke prosvete Arberie Nagavci. Krivičnu prijavu protiv ministrke najavili su i iz Demokratskog saveza Kosova.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online