Potpuno demotivisani

Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Besnik Tahiri izjavio je da nastavnike, đake i roditelje očekuje "haotičan početak" nove školske godine, zahvaljujući odlukama vlade Albina Kurtija, koja, kako kaže, pristupa jednom problemu ili izazovu, tako što stvara još deset novih.

Tahiri je na Facebooku napisao da su nastavnici, učenici i roditelji potpuno demotivisani zbog najnovijih odluka vlade u domenu obrazovanja i ukidanja besplatinih udžbenika.

"Haotičan početak nove školske godine. Totalna demotivacija nastavnika, roditelja i djece. Ova vlada pristupa jednom problemu ili izazovu tako što stvara još deset. Nema koordinacije ni saradnje, sve što radi je donošenje odluka, čiji rezultati ne mogu da se projektuju niti znaju", rekao je Tahiri.

Upozorava da je oslabila sistemska organizacija, pala je svaka institucionalna karika i da je "sve u formi, a vrlo malo suštine".

"Ljudi stoje u redu da pobjegnu iz zemlje, ne zbog sebe, jer više nemaju ni nade, već da svojoj djeci daju priliku da sanjaju i nadaju se", zaključio je Tahiri.

Izvor: Kosovo Online