Ministri slabi i neiskusni

Šef Poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Besnik Tahiri izjavio je da je vlada Albina Kurtija najnesposobnija u istoriji Kosova i da nije dala nikakav doprinos u poboljšanju životnog standarda građana, prenosi Koha.

Ističe da za vrijeme aktuelne vlasti nije realizovan nijedan veći projekat ili kapitalna investicija koja bi promjenila privrednu i ekonomsku situaciju na Kosovu.

"U okolnostima u kojima se danas nalazi, vidi se da je Kosovo oslabilo. Umjesto da ojačaju suverenitet, Kurtijevi postupci su ga oslabili. U ekonomskom smislu, postoji pad, nema akcije Vlade da to ublaži. Nema kapitalnih investicija, nema fabrika, nema puteva koji bi pomogli Kosovu. Ozbiljan dio rukovodsva je pogrešan, a sada su počeli da se pojavljuju korupcionaški skandali", izjavio je Tahiri za KTV.

Naglasio je da se do sada nikada nije desilo da premijer brani koruptivne poslove članova vlade i svoje stranke.

Ističe da je AAK objektivna u svojim stavovima i da je podržala aktuelnu vladu u odlukama za koje su smatrali da su dobre za Kosovo.

"Mi smo uradili svoj posao, AAK je podržala Kurtija, kada smo mislili da dobro radi. U međunarodnim sporazumima, AAK je podržao i Ohridski i Briselski sporazum. Podržali smo i energetski sporazum. Kada smo mislili da je nešto dobro, glasali smo, kada smo mislili da nije u redu, bili smo veoma glasni", naveo je Tahiri.

Ocjenjuje da je glavni neprijatelj Kurtija zapravo vladin kabinet, jer su ministri, kako kaže, slabi i neiskusni.

"Ne vidim da su išta uradili. Neprihvatljivo je da ministar finansija, mlad čovjek, nikada nije sproveo neku akciju koja je nečemu koristila. Kurtijeva vlada se preziva nesposobnost, ovo je najnesposobnija vlada u istoriji. Može li neko da mi kaže kojih su to deset poslova koje je Kurtijeva vlada uradila za dvije i po godine. Ne znam da li bi mogli da vode svoje domove, a kamo li Kosovo", zaključio je Tahiri.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore