Glavni osumnjičeni za umješanost u sinoćnju pucnjavu u jednom prištiskom kafiću, u kojoj je povređeno više osoba, a jedna preminula od posljedica ranjavanja, je Albanac Dukagjin Nikolaj, poznat po nadimku "Vojvoda", koji je uspio da pobjegne sa lica mjesta, a koji je jedan od najtraženijih kriminalaca na listi FBI.

Pored sumnje da je umješan u sinoćnju pucnjavu u Prištini, on ima kriminalnu prošlost u Sjedinjenim Američkim Državama, i jedan od najtraženijih Albanaca na listi FBI, prenosi Reporteri.

Nikolaj je, prema podacima FBI, osumnjičen da je umješan u kupovinu velikih količina marihuane iz Kanade i njihovu distribuciju na području Njujorka.



Za njega se navodi da je član kriminalne organizacije "Krasniqi organisation", koji je osumnjičen za trgovinu drogom i ubistvo.

Potjernica za njim raspisana je u maju 2010. godine pod optužbom za stavljanje u promet opojnih droga. Navodi se da je kontrolisao narko lanac od 2003. do 2007. godine.

Na nekim fotografijama "Vojvoda" se vidi u društvu 39-godišnjaka, koji je preminuo od posljedica ranjavanja sinoć u kafiću "Bon Vivant".



Policija je uhapsila četvoricu osumnjičenih, među kojima je i Andi Pajaziti, poznat kao "Talijan", koji je povređen i nalazi se na liječenju u bolnici, dok je Dukagjin Nikolaj još u bjekstvu.

Na Facebook profilu koji nosi njegovo ime, ali nije poznato da li njime upravlja, piše da je bio bivši serijski ubica, piše Reporteri.