Tragična situacija!

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj ocjenio je da vlada Albina Kurtija Kosovo samo vraća u propast i izrazio zabrinutost zbog toga što je Kosovo, kada je riječ o međunarodnim saveznicima, iz privilegovanog stanja prešlo u kažnjeno, prenosi Reporteri.

Govoreći o prilici koju je Kurti imao u upravljanju zahvaljujući veoma velikom broju glasova, Haradinaj je naglasio da je premijer upropastio svoju perspektivu upravljanja.

"Dešava se suprotno. Vlada i Kurti su nas vratili u propast. Ne samo da nije stvorio ono što do sada nije stvarano, nije donelo nadu, perspektivu, priliku, naprotiv, pretvorilo se sve u ruševinu onoga što se gradilo decenijama", kazao je Haradinaj za KosovoLive.

Dodao je da je najtragičnije rušenje odnosa sa bezbjednosnim međunarodnim saveznicima, odnosno to što je Kosova iz privilegovanog prešlo u kažnjeno.

"Ono što je najtragičnije je rušenje povjerenja u naše bezbjednosne saveznike. Od onih koji su nekada bili maženi kao država, kao nacija, kao priča o uspjehu, danas smo postali priča prezira, omalovažavani smo i nalazimo se u situaciji koja je zaista tragična", kazao je Haradinaj.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri