Od sutra

Policija Kosova saopštila je da je održan radni sastanak sa predstavnicima Eulexa i Kfora o procjeni bezbjednosne situacije u i oko opštinskih zgrada na sjeveru Kosova i da je zajednički ocjenjeno da je situacija dobra, na osnovu čega od sutra počinje smanjenje broja pripadnika policije za 25 odsto na tom području.

Sastanak je, kako se navodi u saopštenju, održan u cilju sprovođenja sporazuma postignutih u Bratislavi 10. jula 2023 godine između Evropske unije i Kosova.

"Prema zajedničkoj ocjeni Policije Kosova, Eulexa i Kfora procjenjuje se da je bezbjednosna situacija u i oko zgrada sjevernih opština dobra. U smislu ovog zajedničkog nalaza, od sutra počinje smanjenje pripadnika Policije Kosova za 25 odsto u i oko opštinskih objekata na sjeveru", navedeno je na Facebook nalogu Policije Kosova.

Policijski timovi Kosova, zajedno sa Eulexom i Kforom, dodaje se, nastaviće koordinisanje i preduzimanje neophodnih radnji na redovnoj procjeni bezbjednosne situacije u i oko opštinskih objekata na sjeveru Kosova.

Izvor: Kosovo Online