Pozitivan odgovor

Opština Sjeverna Mitrovica dobila je pozitivan odgovor od Ministarstva administracije i lokalne samouprave na zahtjev za članstvo u Asocijaciji kosovskih opština, prenosi Koha.

Kako navode, dokumentacija je juče prosljeđena Udruženju, a očekuje se da narednih dana zahtjev bude ispitan.

Opštinski odbornici Sjeverne Mitrovice rekli su da ta odluka nije uperena ni protiv koga.

Ministarstvo administracije i lokalne samouprave, poslije više od dvije nedjelje, odobrilo je zahtjev opštine Sjeverna Mitrovica za članstvo u Asocijaciji kosovskih opština.

Zvaničnici Sjeverne Mitrovice su potvrdili da je odgovor Ministarstva zajedno sa pratećom dokumentacijom danas prosljeđen Udruženju, koje sada mora da odluči da li će prihvatiti 35. člana.

Šef kabineta gradonačelnika Sjeverne Mitrovice Visar Sylaj kazao je da što se njih tiče, preduzeli su sve korake.

"Sada samo čekamo reviziju od strane Udruženja", rekao je Sylaj.

Izvršni direktor Asocijacije kosovskih opština Sazan Ibrahimi kaže da će preduzeti neophodne radnje da se zahtjev razmotri.

"Sada, nakon što je opština Sjeverna Mitrovica prihvatila zahtjev, koji je razmotren od strane Ministarstva, organi Udruženja su ti koji će preduzeti neophodne radnje za razmatranje zahtjeva dotične opštine. Asocijacija kosovskih opština će se pridržavati svojih statutarnih odredbi kako bi preduzela odgovorne radnje u vezi sa ispitivanjem zahtjeva opštine Sjeverna Mitrovica za članstvo u Asocijaciji", rekao je Ibrahimi.

Skupština opštine Sjeverna Mitrovica odlučila je 30. juna da pokrene procedure za članstvo u Zajednici opština Kosova.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore