Sami Lushtaku, otac poslanika Demokratske partije Kosova Mergima Lushtakua, nakon tuče u Skupštini Kosova ukazao je da svi poslanici treba da vode računa o tome kako se ponašaju u parlamentu i o svojim postupcima koje, kako kaže, treba kontrolisati jer utiču i na njihove porodice, prenosi Reporteri.

Poslanik Demokratske partije Kosova Mergim Lushtaku polio je vodom premijera Albina Kurtija dok je bio za govornicom, dok je na njega bacio flašu potpredsjednik vlade Besnik Bislimi.

"Gospodin Bislimi je napravio veliku grešku jer je jako povredio mog sina. Znam da se ovakve situacije dešavaju u parlamentu, ali mislim da ne samo taj Bislimi, taj nitkov, nego mislim da svi, pa i moj sin i ostali poslanici, treba da vode računa o tome kako se ponašaju u parlamentu i svojim postupcima. Treba ih kontrolisati jer su to ozbiljne akcije i za porodice", rekao je Sami Lushtaku koji je i sam nekada bio poslanik.

Naveo je da je to uticalo i zabrinulo i njega kao oca, kao i majku i sestre.

"To su ozbiljne situacije, da budem iskren, nije dobro ovu situaciju shvatati lično", rekao je Lushtaku.

Pozvao je poslanike da budu oprezniji.

"Nikoga ne treba šamarati, udarati ili šutirati. Mislim da bi posebno poslanici parlamenta trebalo da daju dobar primjer građanima ove zemlje, ali ne tako", izjavio je.

Prema njegovim riječima, Kurti je taj koji je uneo takav duh u institucije i niko drugi.

Poslanik Mergim Lushtaku je prije tri dana pozvan na razgovor u Tužilaštvo, osumnjičen je za krivično djelo "napadanje".

U međuvremenu, Lushtaku je rekao da će tužiti zamjenika premijera Bisnika Bislimija, ministarku pravde i ministra finansija, rada i transfera za fizički napad.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri