A kamoli potvrđeno

Savjetnik za medije potpredsjednika vlade Kosova Besnika Bislimija, Klisman Kadiu poručio je povodom informacija da je albanska vlada odbila zahtjev da zamjenik premijera Kosova prisustvuje na samitu o Zapadnom Balkanu u Tirani, istakavši da Bislimijevo učešće nije ni bilo planirano.

Kadiu je na Facebooku reagovao na pisanje albaskih medija da je Bislimiju odbijeno učešće na sastanku u Tirani.

"Vijest o učešću zamjenika premijera Bislimija na neformalnom sastanku u Tirani nije tačna. Nije planirano, a kamoli potvrđeno. Pošto nije bilo potvrde od zamjenika premijera Bislimija, tada nije bilo moguće ni odbiti njegovo učešće ili prisustvo. Dakle, čak i izvještaji nekih albanskih medija u vezi sa odbijanjem nisu ništa drugo do spekulacije, a budući da su takvi, možemo samo da nagađamo o njihovom porijeklu", napisao je Kadiu.

Portparol Vlade Kosova Perparim Kryeziu izjavio je da premijer Albin Kurti neće učestvovati na neformalnom sastanku lidera Zapadnog Balkana u Tirani, već da će prisustvovati međunarodnom simpozijumu u Grčkoj.

Albanski mediji navode da je, s druge strane, albanska vlada odbila zahtjev da zamjenik premijera Kosova Besnik Bislimi učestvuje na skupu u Tirani, jer je njegova funkcija "ispod nivoa" ostalih učesnika.

Izvor: Kosovo Online