Nije pogodan za sastanak

Na sastanku koji će danas biti održan u Tirani za lidere Zapadnog Balkana, prema pisanjima albanskih medija, neće biti predstavnika Kosova jer je učešće potpredsjedniku Vlade Besniku Bislimiju odbijeno, prenosi Ekonomija onlajn.

Premijer Albin Kurti, koji je bio pozvan u Tiranu na sastanak koji se održava u okviru Berlinskog procesa, odlučio je da danas učestvuje na simpozijumu koji se održava na Kritu, a kao predstavnik Kosova trebalo je da učestvuje Bislimi.

"Međutim, čak ni Bislimi neće moći da učestvuje, pošto je odbijen jer je njegov nivo sporedni i nije pogodan za današnji sastanak", navodi se u tekstu Ekonomije onlajn.

Zamjenika premijera Kosova su organizatori sastanka obavjestili da je njegov nivo sekundaran i da nije odgovarajući i da će fajl sastanka biti poslat bezbjednom poštom Vladi Kosova, odnosno kabinetu premijera.

Na sastanku u Tirani učestvovaće premijer Crne Gore Dritan Abazović, premijer Sjeverne Makedonije Dimitar Kovačevski, predsjednica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online