Poslanik PDK

Poslanik PDK Mergim Lushtaku izjavio je na konferenciji za medije nakon što je u Skupštini Kosova došlo do fizičkog obračuna, da su ga na današnjoj sjednici koordinisano napali poslanici iz redova Samoopredjeljenja Besnik Bislimi, Hekuran Murati i Albulena Haxhiu, zbog čega će, kako je najavio, protiv njih pokrenuti tužbu.

On je naglasio da se nije radilo o jednoj bačenoj flaši i prskanju vodom, već su, kako ističe, Kurtijevi ministri bili spremni da djeluju u bilo kom obliku.

"Iako pokušavaju da zaustave našu slobodu govora, to neće biti moguće jer su ljudi iz naroda pali za ovu slobodu. Kao političku akciju PDK šta ste videli? U tom duhu, ne očekujemo da potpredsjednik vlade krši demokratiju i napada. Jasno je da je došla i Albulena Haxhiu sa pokušajem da me gurne, zatim i Murati koji je bio sa 'jakim oruđem'. Poslije toga, naravno, i ja sam imao reakciju. Tužiću ove ministre", poručio je Lushtaku.

On pojašnjava da je došlo do koordinisanog napada i da se nije radilo o jednoj bačenoj flaši.

"Bio je to koordinisan napad, a ne samo jedna boca. Bili su spremni da deluju u bilo kom obliku. Nema logike da budem napadnut od strane zamjenika premijera ", rekao je Lushtaku.

Poslanica Eliza Hoxha rekla je da je postupak PDK bo demokratski i uopšte nije bio nasilan.

"Poslanici PDK došli su danas u Skupštinu da obavljaju svoje uobičajene dužnosti. Naša simbolična, nenasilna akcija iznervirala je Bislimija koji je potom napao flašom našeg poslanika. Bili smo tu da izvršimo svoju dužnost poslanika. Čini se da ova vlada ne toleriše istinu", rekla je poslanica Hoxha.
 
Izvor: Kosovo Online/Reporteri