Iz krize u krizu

Sekretar Socijaldemokratske inicijative Bilal Sherifi izjavio je da premijer Albin Kurti ne želi da obavjesti javnost o čemu je razgovarao sa njemačkim kancelarom Olafom Scholzom i da se iza svega krije namera da učini ustupke u formiranju Zajednice srpskih opština, prenosi RTV Dukađini.

„Signal Kurtijeve vlade je da će učiniti ustupke u ovom pravcu jer je počelo sa manastirom Dečani, a sada će nastaviti slanjem nacrta Asocijacije Ustavnom sudu, što je ekvivalentno osnivanju Udruženja. Kurti je postao tipičan prevarant. Zajednica to radi po mnogo nižoj cijeni. Bacio je suzavac na Udruženje, nasilno je protestovao protiv Udruženja jer je rekao da nam ne treba država sa rakom u sebi kao Udruženju. Da li je sada rak?", rekao je Sherifi.

On je dodao da je Kurti sakrio od javnosti o čemu je razgovarao sa njemačkim kancelarom Olafom Scholzom.

„Od krize do krize. Izađe premijer i kaže nešto drugo, kancelar izađe i kaže nešto drugo, kriju istinu od naroda. Mi imamo posla sa totalno neodgovornom vladom. To dokazuje da postoji problem, kriza. Sve što Albin Kurti radi u ove tri godine je da obmanjuje javnost, a sa druge strane stalno pravi ustupke. Kurti je spreman da Asocijaciju napravi čak i samo sa Savjetom Evrope, dok je ranije govorio da Zajednicu ne treba praviti ni po cijenu formalnog priznanja Srbije, a sada je spreman da nacrt Asocijacije pošalje u Ustavni sud. Imamo povratak za nekoliko koraka unazad“, rekao je Sherifi.

Izvor: Kosovo Online/RTV Dukađini