Poslanica PDK

Poslanica PDK Besa Ismaili rekla je, komentarišući izjavu ministarke spoljnih poslova Donike Gërvalle-Schwarz "da je EU tigar od papira bez SAD i NATO", da je protivno interesima Kosova otuđiti dragocene saveznike, prenosi Ekonomija onlajn.

"Loša diplomatija, loši spoljni odnosi i gospođa Gërvalla-Schwarz je peh za Kosovo. Ministarka inostranih poslova gospođa Gërvalla-Schwarz izjavila je da je EU tigar od papira bez SAD i NATO. Analogno tome, država Kosovo je kula od karata bez SAD, NATO i EU! Protiv nacionalnih interesa Kosova je otuđiti i antagonizirati dragocene saveznike Kosova", rekla je Ismaili.

Prema njenoj ocjeni proaktivan, kreativan i kooperativan pristup sa saveznicima bi bio najmudriji i najkorisniji pristup za Kosovo.

"Ministarka Gërvalla-Schwarz bi trebalo da ima ovu ulogu, ali ne može. Stoga ne bi smela ni sekund da ostane na tom položaju ni sekund duže. Mora da polaže račune za štetu koju je nanela za vrijeme od kako je na čelu Ministarstva spoljnih poslova", zaključila je Ismaili.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online