Degradacija u svim aspektima

Poslanik Demokratske partije Kosova Ferat Shala izjavio je da Kosovo iz dana u dan degradira u svim aspektima, a to se, prema njegovim riječima, dešava zbog pogrešne politike Vlade i nedostatka koordinacije sa saveznicima, prenosi Ekonomija onlajn.

"Proces je degradirajući iz dana u dan, degradirajući je i u bezbjednosnom smislu, na unutrašnjem planu, degradirajući je i u pogledu međunarodnih odnosa. Ovo je velika katastrofa koja se dešava Kosovu u svim dimenzijama, bilo unutrašnjim, bilo spoljnim, bilo ekonomskim ili političkim zbog pogrešne politike, zbog neusklađenosti državnih institucija sa partnerima, zbog neujednačenosti lokalnih političkih faktora, zbog nedostatka upravljačke sposobnosti da smanji i objedini unutrašnjepolitički faktor. S druge strane, djelovanje jednostranim merama bez koordinacije sa saveznicima i bezbjednosnim faktorima koji su prisutni na Kosovu dovelo je do situacije da smo danas napadnuti i politički i ekonomski”, rekao je Shala.

On je naglasio da je jedini put ka stabilnosti na sjeveru uspostavljanje zakona i ustavnosti, ali da to mora da se uradi kroz mjere koordinacije sa partnerima. Dodao je da će premijer Albin Kurti morati više da sarađuje sa opozicijom, jer, kako kaže šef Vlade, opoziciju vidi kao neprijatelja.

Jedini put za stabilizaciju sjevera, smatra, je uspostavljanje zakona i ustavnosti, ali ne represivnim mjerama, već mjerama koordinacije.

"Premijer svaki dan pokušava da kompromituje opoziciju, kažem da nema konstruktivnije, mirnije i koordinisanije opozicije. Premijera ne interesuje unutrašnja, a ni, nažalost, spoljna saradnja”, rekao je on.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online