Kardinalne greške

Predsjednica Poslaničke grupe Samoopredjeljenja Mimoza Kusari-Lila istakla je da je sadašnja opozicija, odnosno politika prošlih vlada odgovorna za situaciju u kojoj se Kosovo nalazi i njegovu poziciju na međunarom planu, piše Ekonomija onlajn.

Kusari-Lila je posebno iznela kritike na račun ideje o razmjeni teritorije, zbog čega se, kako navodi, Kosovo nalazi u lošoj poziciji.

Ona tvrdi da neuspjehe ne treba pripisivati aktuelnoj vladi, jer su "deformacije" u različitim procesima dijaloga dale ovaj rezultat.

"Posebno su 2016. i 2017. godinu obilježile kardinalne greške koje su kasnije proizvele efekte koje svaki drugi proces integracije Kosova vezuje za proces dijaloga", navela je Kusari-Lila.
 
Ona smatra da je ideja o razmjeni teritorija negativno utiacla na proces dijaloga.

"Besmileno je kriviti aktuelnu vladu za dešavanja, kada se zna da su sadašnje devijacije i deformacije procesa dijaloga rezultat neke ranije politike. Sadašnja vlada ulaže mnogo truda i veliki napor u njihovu rehabilitaciju, da proširi suverenitet na sjeveru i da uspostavi red i zakon", dodaje Kusari-Lila.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online