Bivši diplomata

Bivši diplomata Blerim Qanaj rekao je da bi u interesu premijera Kosova Albina Kurtija bilo da ga smene sa vlasti, jer bi kako navodi, ponovo igrao na "kartu" žrtve sa tendencijom da "podigne glas", dodajući da, ukoliko se nastavi napeta situacija na sjeveru, Kosovo može doživeti ekonomski kolaps, prenosi Teve 1.

Qanaj navodi i da je Kurtiju potrebna neprijateljska figura, te da sada pokušava da je stvori od albanskog premijera Edija Rame proglašavajući se stalno u tom odnosu napadnutim.

"Do sada svaki korak koji smo napravili, izgubili smo, kao i sve strateške partnere. Ako se tako nastavi dugo, onda Kosovo može doživeti ekonomski kolaps jer naš razvoj zavisi od političke podrške naših partnera. Na neki način smo izolovani", izjavio je Qanaj.

Na pitanje kako može izgledati sjever poslije sve ove krize, Qanaj je rekao da je Kosovo sada na nultoj tački i dodao da je integracija srpske manjine neophodna.

"Tamo smo imali dobar dio institucija, dok sada imamo dva ili tri gradonačelnika za koje ne znamo da li su na funkciji ili ne. Budući da nam je potrebna međunarodna podrška, moramo se bar konstruktivno ponašati", naglasio je Qanaj.

Izvor: Kosovo online/Teve 1