Djelovanje

Poslanica Demokratskog saveza Kosova Rezarta Krasniqi kaže da se njena stranka nikada neće ponašati kao Samoopredjeljenje u vrijeme kada je bio opozicija i bacati suzavac u Skupštinu, piše Gazeta blic.

Krasniqi kaže da se stranka koju ona predstavlja kroz djelovanje u Skupštini Kosova protivila politici ove Vlade.

Dodaje da LDK nikada neće slediti korake stranke na vlasti, u vrijeme kada je bila u opoziciji, koja je protestovala i bacila suzavac u Skupštini Kosova.

"Što se tiče dogovora i čitavog procesa dijaloga, mi imamo vladu koja nije imala nikakvu transparentnost. Premijer Kurti, dok je bio u opoziciji zahtjevao je da svaki premijer dođe u Skupštinu i izvještava poslanike o svom radu. Kada smo ga mi kao LDK pozvali na sjednicu, on je imao je različite stavove o Ohridskom sporazumu i svojih šest tačaka od kojih je jedna bila i priznanje. Mi ga još uvijek nemamo pa se vraćamo unazad”, kaže ona.

Dodaje da Kurti ne uzima u obzir ni kritike ni ono što opozicija predlaže.

"Nije trenutak da idemo na izbore, jer nikada nismo imali goru situaciju sa međunarodnim faktorom, ali Kurtiju su građani vjerovali, dobio je više od 51 odsto glasova na izborima i mora donositi odluke koje možda i nisu na dobrobit građana, ali vidimo da će se premijer iz dana u dan sam predati", rekla je Krasniqi.

Izvor: Kosovo Online/Gazetablic