Poslanik LDK

Poslanik LDK Anton Berisha zapitao je danas ko je ministraka spoljnih poslova Donika Gërvalla-Schwarz, šta je uradila za Kosovo i kakav dug Kosovo ima prema njoj da trpi štetu koju mu nanosi svojim izjavama.

Berisha je postavio pet pitanja koji se odnose na posljednje izjave i poteze Gërvalle-Schwarz, koja već danima kritikuje oštar odnos saveznika prema Kosovu jer vlada Kosova odbija da ispunu zahtjeve SAD i EU za deeskalaciju situacije na sjeveru. Gërvalla-Schwarz je čak otvoreno napala izaslanike SAD i EU, Gabriela Escobara i Miroslava Lajčaka zbog njihovog odnosa prema Kosovu u aktuelnoj krizi.

"Ko je Donika Gërvalla-Schwarz da svojim jezikom i ponašanjem baca otrov dokazanim prijateljima Kosova? Ko je ova dama koja nas identifikuje kao društvo kome nedostaje osnovno obrazovanje i kultura? Šta je ova gospođa uradila za Kosovo, da li je živela na Kosovu prije rata, gdje joj danas živi porodica? Kakav dug Kosovo ima prema ovoj gospođi da trpi svu štetu koju nanosi?", napisao je Berisha na svom Facebook profilu.

On je upitao i koliki dug Albanci imaju da oduže prema prošlim vremenima i strukturama a kako ne bi bili u svađi sa Evropom.

"Koliki dug Albanci imaju da vrate raščišćavanju računa 'lenjinista', 'staljinista', 'enverista', 'mugošista', 'miladinovića' i svih slaveno-osmanista da albanski narod ne bude u zavadi sa matičnim kontinentom, Evropom?", upitao je Berisha.

Izvor: Kosovo Online