Odbornici izglasali

Poslanica Samoopredjeljenja u Skupštini opštine Sjeverna Mitrovica Aida Ferati-Doli saopštila je danas da su odbornici na sjednici izglasali da se Opština Sjeverna Mitovica pridruži Asocijaciji kosovskih opština.

Ona je nakon sjednice na Facebooku napisala da je ovaj korak "pokazatelj posvećenosti jačanju i saradnje lokalnih samouprava".

"Danas je na sjednici Skupštini opštine glasano u korist učlanjenja Sjeverne Mitrovice u Asocijaciju kosovskih opština. Ovo glasanje pokazuje posvećenost i podršku snažnoj saradnji i jačanju lokalne vlasti. Saradnja i integracija opština ključni su za rješavanje izazova i izgradnju ujedinjenijeg i održivijeg društva za sve", rekla je Ferati-Doli.

Izvršni direktor Asocijacije kosovskih opština Sazan Ibrahim rekao je da će odluka Skupštine opštine Sjeverna Mitrovica biti upućena Ministarstvu administracije i lokalne samouprave na ocjenu zakonitosti, a zatim se očekuje da bude upućena u Asocijaciju na razmatranje.

Asocijacija kosovskih opština (AKO) osnovana je 2001. godine, kao neprofitna organizacija, čiji su članovi organi lokalnih samouprava, izuzimajuću srpske opštine.

Izvor: Kosovo Online