Predsjednik LDK

Predsjednik LDK Lumir Abdixhiku ocjenio je da Kosovo nikada nije stajalo gore na međunarodnom planu i dodao da je to krivica premijera Albina Kurtija i njegove "ideološke grupe iz Tirane“.

Abdixhiku je na Facebooku poručio i da dok Kosovo gubi međunarodnu podršku, Srbija nikada nije imala veću međunarodnu podršku nego danas.

"Albin Kurti ne može od Kosova da napravi evropsku državu. On, njegova ideološka grupa iz Tirane, plaćeni analitičari i moćni mediji su u svojoj krajnjoj misiji konačnog kraha države. Sinhronizovano, prvi nas ruši, drugi čine da ovo ludilo izgleda prelijepo. Istina je tužna. Kosovo nikada nije bilo gore na međunarodnom planu nego danas. Srbija nikada nije imala veću međunarodnu podršku nego danas. Oni pobjeđuju, mi gubimo. Njihov cilj teritorijalne autonomije na Kosovu dobija oblik dok se mi zadovoljavamo našim pravom pred licem cijelog svijeta", rekao je Abdixhiku.

On je dodao da za Kosovo postoji drugi put, onaj koji društvo, i kako je naglasio, sadašnje i buduće generacije vodi ka evroatlantskoj porodici.

"Onaj koji pobjeđuje Srbiju na domaćem i međunarodnom planu bez razlike. Na ovom putu nema Albina Kurtija. Moramo da idemo ovim putem“, poručio je Abdixhiku.

Abdixhiku je poručio da će narednih dana predstaviti plan LDK za prevazilaženje "izolacione krize".

„Za ovaj put nam je potrebna svačija pomoć od onih koji vjeruju u Kosovo, u evroatlantski put i u osnovne temelje ovog društva. Zato ću tokom narednih dana pozvati aktere civilnog društva, akademsku zajednicu, privatni sektor, medije i lidere javnog mnjenja, političke stranke, Albance u regionu i prijatelje Kosova širom svijeta da grade pravi put. Na ovim sastancima tražiću podršku za izgradnju kritične mase alternativnih glasova koje zapadni svijet sada treba da čuje od nas. Naša zemlja ima drugačiju budućnost od one koja nam se danas predviđa. Kosovo može bolje. Kosovo zaslužuje više“, napisao je Abdixhiku.

Izvor: Kosovo Online