Lider AAK-a

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj ocjenio je da je oslobađanje trojice kosovskih policajaca dobra vijest za njihove porodice i za Kosovo, ali da to ne znači da je ovaj događaj "zatvoren".

"Oslobađanje trojice kosovskih policajaca je dobra vijest, prije svega za njihove porodice, ali i za Kosovo, ali to ne znači da se ovaj događaj može smatrati zatvorenim njihovim puštanjem na slobodu. Ni predsjednik Srbije ni premijer Kosova ne mogu da izbegnu odgovornost, koja je dovela do kidnapovanja policajaca i njihovog držanja u pritvoru bez optužnice više od 10 dana", napisao je Haradinaj na Facebooku.

Kako je dodao, Policija Kosova ne bi trebalo da plaća cijenu neodgovorne vlasti na Kosovu.

"Policija Kosova ne bi trebalo da plaća cijenu neodgovornog i proračunatog političkog djelovanja režima u Srbiji, kao ni neodgovornog postupanja vlasti na Kosovu, koji je doveo do kidnapovanja kosovskih policajaca i njihovog držanja u pritvoru bez ikakve krivice, više od 10 dana", naveo je  on.

Haradinaj je napisao i da je oslobađanje policajaca omogućeno samo zahvaljujući intervenciji američke diplomatije, izražavajući zahvalnost zbog toga.

Izvor: Kosovo Online