Potreban iskren dijalog

Bivši ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hoxhaj izjavio je da na sjeveru treba da postoji sprovođenje zakona, ali da se ono odnosi i na formiranje Zajednice srpskih opština i vraćanje imovine manastiru Visoki Dečani, prenosi Albanian post.

Hoxhaj je naveo da je od vitalnog značaja graditi normalne odnose sa Srbijom.

"Mi koji smo posljednjih godina u vladi, vjerujemo da je u interesu Kosova da izgradi odnos sa Srbijom, da bi se sukob okončao. Potreban je iskren dijalog sa srpskom zajednicom na sjeveru zemlje, ali bande ne bi trebalo da imaju prostora", istakao je Hoxhaj.

Prema njegovim riječima, građani Kosova su glasali za Albina Kurtija za kojeg se, kako kaže, pokazalo da ugrožava Kosovo.

"Ljudi su glasali za populaciju poput Kurtija, za koga se pokazalo da ugrožava Kosovo iznutra i spolja. Kurti je proizvod populizacije društva u ovoj zemlji", kazao je Hoxhaj.

Istakao je da za Kosovo najvažnije da odluči hoće li nastaviti ovim putem.

"Glavna polemika na Kosovu treba se voditi oko toga da li želimo da se pomjerimo sa novim političkim parametrom, ili želimo da budemo u ovoj političkoj klanici u koju smo ušli posljednjih godina", naveo je Hoxhaj.

Izvor: Kosovo Online/Albanian post