Upoznali se u Dursu

Albanka iz Dursa Mira Dreaj juče se u Leposaviću udala za Srbina Dejana Slavkovića, rodom iz Đakovice, pošto je prethodno prešla u pravooslavlje, piše IN4S.

Vjenčali su se u pravoslavnoj crkvi Svetog Jovana Bogoslova u obližnjoj Sočanici, a svadba je organizovana u sali Vile „Kristina“ u Leposaviću.

Prethodno je mlada po vlastitoj želji prešla u pravoslavlje, a svatovi su nakon crkvenog vjenčanja prošli ulicama Leposavića, pored ostalog i pored zgrade opštine gdje traju protesti Srba koji traže odlazak specijalnih jedinica Policije Kosova.

„Za Dejana sam se udala iz ljubavi. Upoznali smo se u Dursu. Naše poznanstvo i druženje trajalo je šest mjeseci. Srećna sam što se vraćam u vjeru predaka. Ja se sada osjećam Srpkinjom. Mnogo je u Albaniji ljudi koji su porijeklom Srbi, a to i ne znaju, ili im je do sada bilo zabranjeno da znaju“, kazala je Mira za IN4S.

Mladoženja nije krio zadovojstvo što su stali pred oltar.

“Hvala Miri što je pristala da budemo jedno. I da nije prihvatila moju vjeru, ne bih se ljutio. To je njena želja bila. Rekla mi je – želim da ti rađam djecu kao pravoslavna na tvom Kosovu i učinila me presrećnim“, kazao je Dejan, dok je prolazio kraj ograde ispred zgrade Opštine Leposavić iza koje su pripadnici Kfora koji razdvajaju okupljene Srbe i novog gradonačelnika koji već sedmicama ne izlazi iz objekta lokalne uprave u centru grada.