Skloniti ga s vlasti!

Bivši premijer kosovske vlade u egzilu Bujar Bukoshi je izjavio da Albin Kurti mora da bude identifikovan kao političar opasan po budućnost Kosova i dodao kako mora da bude sklonjen sa vlasti, jer će u suprotnom prouzrokovati nemjerljivu štetu Kosovu, piše list Tema.

On je naveo da je njegova najveća briga ponovno uspostavljanje "slobodnog Kosova" uz pomoć SAD i Zapada, a pomoć NATO trupa u ostvarivanju te težnje nazvao je "bagoslovenom".

Bukoshi je, upitan kako je moguće da sada na Kosovu postoje hiljade Albanaca koji vređaju SAD i Evropu, rekao da je to posljedica manipulacije.

"Narodi i društva nisu akademije intelektualaca. Ljudima se lako manipuliše, ako ih vode populistički lideri koji imaju svoje mračne planove. Upečatljiv primer je Milošević, koji je napravio haos u bivšoj Jugoslaviji i spalio i nas. Ibrahim Rugova i mi, koji smo odlučili da povežemo Kosovo sa Zapadom, imali smo na svojoj strani istoriju Evrope koja se u to vrijeme menjala. A Kosovo smo bombardovali mi i ta politička klasa ljubavlju prema Zapadu kao spasiocu Kosova. Sada se dešava suprotno. Vraća se folklor 20. vijeka, kada je Evropa bila prokleta za albanske granice, dok nam je Evropa samo obećavala da će ukloniti svoje granice. Politička elita, kao što može iz unutrašnjih nereda izvući narod na svijetlost dana, može ga i vratiti u mrak", rekao je Bukoshi.  

Dodao je da misli da Kurtija treba identifikovati kao političara opasnog po budućnost Kosova i da ga treba skloniti, jer će su suprotnom izazvati nemjerljivu štetu.

"Danas se osjećam poniženo i često tužno kada vidim nedostatak poštovanja prema istoriji Kosova. Šta mislite ko je taj Albin Kurti koji zloupotrebljava Kosovo identifikujući se sa njim? Milioni Albanaca još uvijek ne znaju kako smo započeli odnos sa Zapadom. Odluka stotina kosovskih intelektualaca 1989. godine, kada je pao Berlinski zid, da Kosovo veže svoju budućnost za Zapad bila je spasonosna vizija", rekao je Bukoshi.  

Izvor: Kosovo online/Gazeta Tema