Član AAK-a

Član Alijanske za budućnost Kosova Daut Haradinaj nazvao je premijera Albina Kurtija lažnim patriotom i istakao da ne bi trebalo da nastavi svoju “pobunu” u odnosu na SAD.

“Sklon sam da vjerujem da će Kurti smoći hrabrosti i ozbiljnije razmisliti o ultimatumu svojih prijatelja… Ne mislim da Kurti treba da nastavi ovu pobunu u odnosu sa SAD, za obavezu koju je sam preuzeo Ohridskim sporazumom. On je sam u Ohridu pristao da preuzme te obaveze“, rekao je Haradinaj za Klan Kosova.

On je dodao da je Kurti čak i prošlogodišnjim osporavanjem registarskih tablica, stvorio nepotrebnu kriznu situaciju.

I tada je, podsjeća, Kosovo dobijalo ozbiljne opomene, ali su one sada rigoroznije.

Haradinaj je dodao da su SAD lider NATO-a i garant bezbjednosti Kosova.

Naveo je i da se Kurti hvalio podizanjem zastave Kosova u sjevernim opštinama, dok su dan kasnije srpski demonstranti postavili srpske zastave i “nacionalističke simbole” na oklopna vozila policije.

"Hteo sam da Kurti prvo shvati ozbiljnost teme i da se ne bavi simbolikom ko je prvi gradonačelnik opštine koju vodi sa 0,3 odsto glasova, jer dobro znamo šta znači učešće od 0,3 odsto u opštini. Dakle, hajde da ne igramo ulogu lažnog patriote koji danas ide tamo i kaže da je zastava prvi put podignuta na Kosovu u sjevernom dijelu", kazao je Haradinaj.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova