Nekažnjavanje prošlost

"Mogu slobodno da kažem da je vrijeme nekažnjivosti zločinaca na sjeveru Kosova završeno, odgovor institucija biće brz, fer i beskompromisan“, kazao je juče ministar unutrašnjih poslova, Xhelal Sveçla.

Sveçla je komentarišući poslednja dešavanja na sjeveru, za RTV Dugagjini poručio da je većina organizatora i prekršilaca zakona – već poznata Policiji Kosova i Obaveštajnoj agenciji Kosova (KIA).

"Radimo ne samo na njihovoj identifikaciji, već i na stepenu krivice i na njihovoj lokaciji“, kaže.

"Svako ko prekrši zakon, svako ko ugrožava policijske službenike, građane, medije, ali i članove međunarodne zajednice biće izveden pred zakon“.

Podsjetio je na neke od koraka koji su već preduzeti protiv tih "prekršilaca zakona“ ali je, naglasio da se sa time neće prestati dok "svi kriminalci ne budu iza rešetaka“.

"Sada ste svjedoci da Policija Kosova hapsi i šalje predmete Tužilaštvu. Ima slučajeva kada se pritvor nastavlja, ima slučajeva kada smo sada spremni za sudski postupak. Ali smatram da nije dovoljno sve dok ne dobijemo svakog zločinca koji u bilo kom trenutku, bilo za vrijeme rata, bilo poslije rata ili čak nedavno, ne završi iza rešetaka i odgovara za svoje zločine. KP, KIA, čak ni MUP neće stati“, naglasio je Sveçla.