Jedan od svjedoka

Poslanik Pokreta Samoopredjeljenje, kao i jedan od preživelih masakra u zatvoru Dubrava, Enver Dugolli, podneo je javni zahtjev za pokretanje istrage ovog masakra od strane Specijalnog suda. On je na konferenciji za medije u subotu u Skupštini Kosova rekao da se prije nedjelju dana obratio Specijalnom sudu da traži od njega da pokrene istragu o ovom zločinu.

„Ako Specijalni sud nije etnički, onda nema razloga da se ne sprovedu istrage o ovom zločinu“, rekao je on.

Dugoli je dodao da postoji dovoljno dokaza za podizanje optužnice u vezi sa ovim masakrom i da je njegov zahtjev upućen specijalnom tužiocu Specijalnog suda.

„Moj zahtjev je specijalnom tužiocu Specijalnog suda da započne istragu jer imam dovoljno dokaza da vodim istrage i da podignem optužnice u vezi sa ovim masakrom“, nastavio je Dugolli.

On je istakao da je na tužiocu da odluči da li će pokrenuti istragu o ovom masakru i da svjedoči da li je ovaj sud etnički ili ne.

„Činjenice su da je u tom masakru pogubljeno 116 zatvorenika, a jedan je nestao poput Ukshina Hotija. Ima svjedoka koji su još živi i njihove rane govore same za sebe. Čak ni ovim svjedocima nije potrebna zaštita identiteta”, rekao je Dugolli, koji je jedan od svjedoka ovog masakra.

On je rekao da su svi svjedoci ovog masakra spremni da svjedoče.

"Sjećam se i imena onih koji su naredili i počinili ove zločine“, podvukao je Dugolli.