Poslanik VV-a

Poslanik Pokreta Samoopredjeljenje Enver Dugolli rekao je da nije isključena mogućnost napada na Kosovo, ali je istakao da je Kosovo spremno da reaguje, prenosi Gazeta blic.

Dugolli je tako reagovao na izjavu ministra unutrašnjih poslova Xhelalal Sveçle "oko 400 srpskih ekstremista obučava na granici Kosova sa Srbijom".

"Već su obavještene druge međunarodne institucije, možda one imaju detaljnije informacije. Istina je da te grupe djeluju i treniraju za određenu svrhu, a to je narušavanje mira, stabilnosti i  napad na teritorijalni suverenitet Kosova. Nije isključena mogućnost napada na Kosovo, s obzirom na to da imamo i javne izjave Vučića, koji je rekao da "čekaju pravi trenutak i da će ga iskoristiti", rekao je Dugolli.

Poslanik je naglasio da je Sveçla ove prijetnje prijavio i parlamentarnom odboru za bezbjednost u Skupštini.

"Sve je zabrinjavajuće, ministar nas je o svemu izvestio u redovnom izvještavanju, a o ovom slučaju nas je obavjestio i generalni direktor Policije Kosova. Ovo su gorke činjenice o pogrešnoj procjeni i nekažnjivosti tih zločinaca i terorista koji su izvršili napad na Banjsku, oni su i dalje slobodni u Srbiji. Postoji čak i pregrupisavanje po raznim bazama srpske vojske i žandarmerije i to nas zabrinjava. Ministar Sveçla je javno dao upozorenje i za građane, ali smo spremni da se suočimo sa ovakvim napadima koji nam nisu nepoznati“, rekao je Dugolli.

Izvor: Kosovo Online/Gazetablic