Univerzitetski profesor

Univerzitetski profesor Milazim Krasniqi kaže da Vlada Kosova mora da formira novi Upravljački tim, koji će, navodi, biti sastavljen od članova koji prihvataju Vladu Kosova, piše Ekonomija onlajn.

Kako je naveo, o nacrtu Statuta koji je predstavljen u Briselu "ne treba ni raspravljati".

„Taj nacrt ne bi trebalo da bude osnova za rasprave, treba da se formira još jedna komisija sastavljena od ljudi koji zaista prihvataju vladu Kosova. Zato što ova Komisija, upravljački tim nije pristao da komuniciraju sa ministrom Elbertom Krasniqijem. Dok Kosovo ima stav da ne treba dozvoliti izvršnu vlast ZSO i da se ne sme ići protiv Ustava, EU pokušava da posreduje, ali nema kapacitete za tako nešto“, rekao je Krasniqi.

On je dodao da je pitanje nestalih više humanitarno pitanje i da ga treba tretirati kao takvo, ali da ga je, prema njegovim riječima, Evropska unija nepravedno uključila u paket sa političkim pitanjima.

„Pitanje nestalih, je bolno i tragično humanitarno pitanje, koje kao takvo uvijek izaziva posebne emocije kod članova porodica nestalih. U suštini, a ne političko. Evropska unija ga je nepravedno povezala sa političkim pitanjima. Iz tog razloga ima mnogo kritika i puno diskusija, ali ja ću se ograničiti samo na činjenicu da, ako je moguće pronaći i rehabilitovati te žrtve, i da porodice dobiju nagodbu, mislim da bi to bilo dobro“, naveo je Krasniqi.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online