Savjetnik Bislimija

Savjetnik za medije potpredsjednika vlade Besnika Bislimija, Klisman Kadiu, poručio je da odluka o razriješenju Upravljačkog tima za izradu Statuta Zajednice opština sa srpskom većinom nije u suprotnosti sa sporazumom Kosova i Srbije.

Kadiu je na Facebooku kritikovao portparola Evropske unije Petera Stana koji je izjavio da je odlukom Kosova da raspusti Upravljački tim "prekršeno slovo i duh dogovora iz dijaloga". Stano je poručio da Upravljački tim mora da postoji sve dok se ne usvoji Statut ZSO.

Savjetnik Bislimija na to je uzvratio Stanu da je, iako ima "vrlo malo informacija o dešavanjima u procesu dijaloga, maksimalno spreman da daje izjave koje su protiv Kosova".

"Odluka Vlade Kosova za Upravljački tim nije suprotna dogovoru. Iz izjave portparola EU vidi se da postoji minimum znanja o tome šta se dešava u procesu dijaloga, ali maksimalna spremnost da se daju izjave protiv Kosova. Istu spremnost treba da ima i kada dođe do stvarnog kršenja sporazuma, kao što je glasanje Srbije protiv aplikacije Kosova u Savjetu Evrope, za šta niko ne odgovara. Ili čak i za druga kršenja sporazuma koja Srbija čini", napisao je Kadiu na Facebooku.

Izvor: Kosovo Online