Bivši šef kosovske diplomatije

Bivši šef kosovske diplomatije Skender Hyseni ocjenio je da će premijer Albin Kurti uskoro implementirati Zajednicu opština sa srpskom većinom, a da bi sačuvao obraz, kako je dodao, Kurti se krije iza političkih manevara, kakvi su bili lokalni izbori održani na severu prošle nedjelje, prenosi Ekonomija onlajn.

"Sve se to radi kako bi se dobilo banalno opravdanje za implementaciju Zajednice. Nema potrebe da se Kurti krije iza političkih manevara za unapređenje sporazuma sa Srbijom”, rekao je Hyseni.

Hyseni je izrazio uvjerenje da će se narednih dana bolje razumeti "politički manevri" premijera Kurtija, nakon što on krene u implementaciju Zajednice opština sa srpskom većinom.

„Kurti traži opravdanje. Kurti samo pokušava da sačuva obraz, a Kosovo i suverenitet zemlje trpe štetu na cijeloj teritoriji. Naredni dani će pokazati da je sve ovo bio manevar za stvaranje magle za ono što dolazi. SAD i međunarodna zajednica tačno znaju, ali ne mogu da kažu da Kosovo ne može da organizuje izbore na sjeveru zemlje”, rekao je bivši ministar spoljnih poslova.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online